Een extra zet - het verhaal van Yvonne (2024)

Verhalenreeks ‘Zien hoe het Hoort’ voor de Ctalents Diamond Awards 2023

Een extra zet - het verhaal van Yvonne (1)

In deze verhalenreeks ‘Laten Zien hoe het Hoort’ nemen wij je mee op de reis die 22 genomineerden maken, en de hoge pieken en lage dalen die ze daarin tegenkomen, op weg naar hun eindbestemming: een toegankelijke samenleving voor iedereen. Wij stellen ze wat vragen om zo te ontdekken hoe ze zijn gekomen waar ze vandaag de dag staan: genomineerd voor een Ctalents Diamond Award. Ze delen hun wijze lessen en concrete tips die waarschijnlijk ook jou inspireren om stap voor stap Nederland (nog meer) te laten Zien hoe het Hoort.


Vandaag gaan we op reis met Yvonne Conijn

Ze neemt niet alleen zelf talenten aan maar inspireert collega’s binnen Arcadis precies hetzelfde te doen. Yvonne streeft ernaar de organisatie inclusiever te maken en zoekt daarom altijd actief naar samenwerkingspartners om binnen de advies- en ingenieursorganisatie concrete stappen te zetten. Kans-creërende en inspirerende recruiters zoals Yvonne zijn hard nodig.

Concrete stappen naar inclusie

Door de eerste paar zinnen van haar reactie op onze vragen is het al vrij duidelijk: Yvonne is iemand die vol gaat voor een inclusiever Arcadis en actief zoekt naar partijen en kansen die haar daarbij helpen. Als corporate recruiter organiseerde ze vorig jaar een themaoverleg ‘diversiteit’ in het recruitmentteam en gaf ze een presentatie tijdens een managementteam-overleg. “Mijn collega en ik presenteerden in dat overleg het belang van Social Return on Investment (SROI), gaven aan wat het betekent voor het team en wat onze rol hierbij is. We vertelden over de vele mogelijkheden rondom SROI en mensen aannemen.” deelt Yvonne met ons. SROI is een methodiek om de (extra) sociale en maatschappelijke waarde voortvloeiend uit een investering te meten. Het is een belangrijke aanpak die helpt om meer en kwalitatief werk te creëren voor mensen met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt. 

Het afgelopen jaar zorgde Yvonne voor een vast aanspreekpunt binnen uitkeringsinstantie UWV en werd Arcadis lid van ‘Onbeperkt aan de slag’, waarbij Yvonne direct ging deelnemen aan live Meet & Greets.

“Via mijn opgedane kennis kwam ik in contact met partijen als SWOM, Ctalents en Autitalent, waarmee we gingen samenwerken. Zo kwam ik in contact met kandidaten” schrijft ze. Goede kandidaten bespreekt Yvonne met haar recruitment collega’s om ze vervolgens voor te stellen aan de juiste managers. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat haar deur ook altijd open staat voor leidinggevenden met vragen over SROI of voor de kandidaten die graag komen werken. 

Op deze manier helpen we vooroordelen zo veel mogelijk uit de weg en geven we deze mensen een kans.

De extra zet

“Het geeft me energie om binnen mijn vakgebied anderen met een beperking een extra zet te geven richting een baan.” vertelt Yvonne wanneer we haar vraag hoe zij anderen inspireert en motiveert om voor meer Inclusie te gaan. Ze stelt dat een belangrijk onderdeel hiervan is om in contact te komen met de juiste doelgroep. In dit geval zijn dat de mensen waarvan ze weet dat ze niet zomaar of snel solliciteren op een baan. Vaak zijn er ook daarna nog extra contactmomenten: “Na het eerste contact bellen we vaak nog een paar keer met elkaar om eventuele vooroordelen uit de weg te helpen of juist op zaken als begeleiding of hulpmiddelen te wijzen.” legt ze verder uit. Yvonne vindt het namelijk zeer belangrijk dat een teamleider er wel achter staat om iemand met een extra uitdaging aan te nemen. Zo ontstaat ook écht een duurzame werkervaring voor alle betrokken partijen.

De kracht van de boodschap is vaak de herhaling. Daarom blijft ze haar mede-recruiters stimuleren om soms verder te kijken dan het CV en nieuwsgierig te zijn naar het verhaal achter bijvoorbeeld een gat in een CV. “Op deze manier helpen we vooroordelen zo veel mogelijk uit de weg en geven we deze mensen een kans.” licht Yvonne toe.

Zodra de eerste drempel is genomen en managers er zelf achter komen dat er vaak meer mogelijk is dan je in eerste instantie misschien denkt.

Inspiratie- en lunchsessies voor meer Inclusie

Haar plannen voor komend jaar concreet: “Onze organisatie inspireren en verder overtuigen van het belang van inclusie. Denk bijvoorbeeld aan meer diverse teams, waardoor de Arcadis oplossingen bij klanten meer impact maakt.” schrijft ze ons. Yvonne noemt het van maatschappelijk belang iedereen een baan aan te kunnen bieden in combinatie met goed werkgeverschap, waarbij je kijkt naar de mensen zelf. Zelf draagt ze hier ook actief aan bij door het houden van inspiratiesessies voor managers en lunchsessies te geven over diversiteit en inclusie voor de hele organisatie.

Daarnaast wil ze er dit jaar voor zorgen dat er meer kennismakingsgesprekken komen met de kandidaten en betreffende managers. “Zodra de eerste drempel is genomen komen managers er zelf achter dat er vaak meer mogelijk is dan je in eerste instantie misschien denkt.”

Mensen kunnen vaak veel meer dan je denkt als je hun talenten goed gebruikt en je daarop inzet.

Werk vormt je identiteit 

Yvonne schrijft ons dat in haar ogen werk een vorm van identiteit geeft wat belangrijk is voor iedereen. “En iedereen verdient een kans op werk om die identiteit te vinden.” licht ze toe. Ze zou daarom heel Nederland willen vertellen om met nieuwsgierigheid te kijken naar de ander en te richten op wat jij zelf en de ander kan. Misschien zelfs wel dankzij de beperking.

Aan alle werkgevers wil ze vragen naar de kansen en skills te kijken in plaats van naar beperkingen. “Dit vergroot kansen voor jouw eigen organisatie. Een divers en inclusief team vergroot je blik en geeft nieuwe creatieve en oplossingsgerichte invalshoeken. Mensen kunnen vaak veel meer dan je denkt als je hun talenten goed gebruikt en daarop inzet. Daarom heb ik het ook liever over een ‘extra uitdaging’, want iedereen heeft natuurlijk zo zijn eigen uitdagingen.” legt ze verder uit. Yvonne gelooft dat een inclusieve maatschappij daarmee ook transformeert naar echt een mooiere maatschappij.  

De Inspirator nominatie 

De vraag waarom zij de Inspirator Award zou moeten winnen, beantwoordt ze integer. Ze is van mening dat anderen hier beter over kunnen oordelen. “Ik hoor regelmatig van mensen dat ik ze inspireer of aan het denken zet met mijn verhaal of mijn denkwijze. Eigenlijk zou je hen deze vraag moeten stellen.” 

Zoals je inmiddels wel doorhebt betekent én doet Yvonne veel voor de Inclusieve werkvloer van Arcadis waar iedereen een kans krijgt. Wij weten als geen ander dat mensen zoals Yvonne, kans-creërende Impactmakers die vastberaden laten Zien hoe het Hoort, hard nodig zijn tijdens de reis naar een Inclusieve maatschappij. Precies de reden waarom Yvonne in onze ogen een échte Inspirator is en dus genomineerd is voor een Ctalents Diamond Award.

Wil je stemmen op Yvonne? Dat kan via deze link!

Wij, team Ctalents, matchen talenten met een auditieve of visuele beperking aan Inclusieve organisaties. Zo zorgen wij ervoor dat de extreme hoge werkloosheid onder mensen die blind, slechtziend, doof of slechthorend zijn duurzaam wordt verlaagd van 70% naar 20%. Hoe? Door talent te zien, in plaats van beperking. Met onze methode focussen we ons op de sterke kanten en de ontwikkeling van onze kandidaten. Samen met al meer dan 37 organisaties zorgen we ervoor dat deze groep een eerlijke kans krijgt op de arbeidsmarkt. Samen gaan we voor een maatschappij waarin iedereen een mooie carrière kan maken.   

Dit verhaal is geschreven door Myrthe Wortman    

Een extra zet - het verhaal van Yvonne (2024)
Top Articles
Ftl Choose Your Doom
Beauty TikTok Star Mireya Rios' Magical Wedding on the Beaches of Mexico
Pnct Terminal Camera
Mychart Mercy Lutherville
Seething Storm 5E
What Auto Parts Stores Are Open
Autobell Car Wash Hickory Reviews
What Was D-Day Weegy
Ogeechee Tech Blackboard
Truist Drive Through Hours
Craigslist Greenville Craigslist
Citymd West 146Th Urgent Care - Nyc Photos
Cnnfn.com Markets
People Portal Loma Linda
Think Up Elar Level 5 Answer Key Pdf
Love In The Air Ep 9 Eng Sub Dailymotion
Hellraiser III [1996] [R] - 5.8.6 | Parents' Guide & Review | Kids-In-Mind.com
Uktulut Pier Ritual Site
Booknet.com Contract Marriage 2
Jbf Wichita Falls
Rugged Gentleman Barber Shop Martinsburg Wv
Craigslist Pet Phoenix
1989 Chevy Caprice For Sale Craigslist
Skycurve Replacement Mat
2000 Ford F-150 for sale - Scottsdale, AZ - craigslist
800-695-2780
Usa Massage Reviews
Craigslist Northern Minnesota
4.231 Rounded To The Nearest Hundred
Uncovering the Enigmatic Trish Stratus: From Net Worth to Personal Life
Our 10 Best Selfcleaningcatlitterbox in the US - September 2024
Salemhex ticket show3
+18886727547
Ancestors The Humankind Odyssey Wikia
Craigslist Cars And Trucks Mcallen
Best New England Boarding Schools
Tendermeetup Login
159R Bus Schedule Pdf
Deshuesadero El Pulpo
15 Best Things to Do in Roseville (CA) - The Crazy Tourist
Miracle Shoes Ff6
craigslist: modesto jobs, apartments, for sale, services, community, and events
Ezpawn Online Payment
Bunkr Public Albums
Giovanna Ewbank Nua
Winta Zesu Net Worth
Senior Houses For Sale Near Me
Crystal Glassware Ebay
Aloha Kitchen Florence Menu
Rocket Bot Royale Unblocked Games 66
Tyrone Dave Chappelle Show Gif
Naughty Natt Farting
Latest Posts
Article information

Author: Manual Maggio

Last Updated:

Views: 5936

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Manual Maggio

Birthday: 1998-01-20

Address: 359 Kelvin Stream, Lake Eldonview, MT 33517-1242

Phone: +577037762465

Job: Product Hospitality Supervisor

Hobby: Gardening, Web surfing, Video gaming, Amateur radio, Flag Football, Reading, Table tennis

Introduction: My name is Manual Maggio, I am a thankful, tender, adventurous, delightful, fantastic, proud, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.